reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Sağlık Personeli Sağlıkçılar PersonelSaglik.NET

26 Eylül 2016 Pazartesi

Gastrite İyi Gelen Yiyecekler

EBA Öğrenci Girişi Mide zarının iltihaplanması olan gastritin tedavisi tüketilen gıdalarla yakından ilgilidir. EBA Öğrenci Girişi Esas olarak “helicobacter” bakterisi enfeksiyonu nedeniyle meydana gelen gastritin diğer nedenleri arasında non-steroid enflamatuar olmayan ilaçlar, bağışıklık sistemi hastalıkları, alkol ve gıda alerjileri gösterilmektedir.

Uzun süre tedavi edilmeyen gastrit, peptik ülser olarak bilinen, midenin iç yüzeyinde meydana gelen yaralara yol açar. Belirli gıdalardan kaçınmak ve bazı gıdaları daha sık tüketmek gastrit ve ülser tedavisinde önemli bir rol oynamaktadır.
Gastrite Karşı Beslenme Önerileri

Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler: Gastriti veya mide ülseri olan hastalar koyu yeşil ve yapraklı sebze tüketimini arttırmalıdır.

Bu tür sebzeler A,C,K vitaminleri ile folat, demir ve kalsiyum yönünden zengindir. EBA Öğrenci Girişi Bu vitaminler ve mineraller midenin kendi kendini tedavi sürecine destek olur.

Sadece tedavi döneminde değil hastalığın tekrar etmemesi içinde brokoli, brüksel lahanası, lahana, kuşkonmaz, lahana, kara lahana, ıspanak, bezelye ve yeşil fasulye gibi sebzeleri beslenme programınıza ekleyebilirsiniz.

Az Yağlı Protein Kaynakları: Protein, vücuda gereken enerjiyi sağlamanın yanı sıra hasarlı hücrelerin onarılması içinde gereklidir.

Gastriti olanlar mide zarını ve sindirimi zorlayan yağlı protein kaynakları yerine az yağlı olanları tercih etmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri