reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Sağlık Personeli Sağlıkçılar PersonelSaglik.NET

24 Mayıs 2016 Salı

Ekonomi yeniden Mehmet Şimşek'e Emanet!!

Batman'da 1967 yılında dünyaya gelen Mehmet Şimşek, Gercüş'lü bir ailenin evladıdır. Ankara Üniversitesi mezunu olan Mehmet Şimşek, Siyasal Bilgiler Fakültesi diplomasına sahiptir. İngiltere Exeter Üniversitesi'nde yüksek lisansını yapan Mehmet Şimşek, 2007'de Gaziantep, 2011'de ise Batman'dan AK Parti çatısı altından milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir.

2007-2009 döneminde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak hizmet veren Mehmet Şimşek, 2009'dan günümüze kadar olan dönemde ise Maliye Bakanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Aynı zamanda İngiltere vatandaşlığı da olan Mehmet Şimşek, iki evlilik yapmış ve ilk eşi Annalise Granwald ile on yıl süren birlikteliğini 2009 yılında noktalamıştır. Sonrasında Esra Kara ile evlenen Mehmet Şimşek iki çocuk sahibidir.

 

NİHAT ZEYBEKCİ KİMDİR?

Nihat Zeybekci, 1 Ocak 1961'de Denizli Tavas İlçesi Pınarlar beldesinde doğdu. Babasının adı Şükrü, annesinin adı Fatma'dır.

İş Adamı, Sanayici; Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Özel sektörde üst düzey yöneticilik yaptı. 1994'te Turkuaz Tekstil'i kurdu. Denizli Platform Sözcülüğünde, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliğinde bulundu.

İki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü. 2004-2011 tarihleri arasında Denizli Belediye Başkanlığı ile Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı; 2005-2011 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı. 2009-2012 yılları arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri